-A A +A

Rehabilitacja lecznicza oraz medycyna sportu w Scanmed Multimedis Kraków.

Centrum Medyczne Scanmed Multimedis przy ul. Armii Krajowej 5 w Krakowie poszerza specjalistyczną ofertę świadczeń o rehabilitację leczniczą oraz medycynę sportu. W grudniu 2011 r. zostało otwarte nowoczesne Centrum Ortopedii i Rehabilitacji Sportowej, a od 02 stycznia b.r. w ramach umowy z NFZ realizowane są świadczenia z zakresu rehabilitacji i fizjoterapii.

- od 2 stycznia 2012 przy Armii Krajowej 5 realizujemy świadczenia w ramach umowy z NFZ oraz komercyjnie w zakresie Lekarskiej Opieki Rehabilitacyjnej oraz Fizjoterapii Ambulatoryjnej, m.in. usługi fizykoterapii, krioterapii, hydroterapii oraz rehabilitację w domu pacjenta – mówi Józefa Job, Dyrektor Centrów Medycznych i Akamedik. Ponadto, od grudnia 2011 r. oferujemy usługi w nowoczesnym Centrum Ortopedii i Rehabilitacji Sportowej oraz rehabilitację dla kobiet w ciąży w ramach szkoły rodzenia – dodaje.

Po modernizacji, na powierzchni ponad 1100 m kw. funkcjonują poradnie specjalistyczne m.in. ginekologiczno-położnicza, chirurgii naczyniowej z usg naczyń krwionośnych, chirurgii dziecięcej, chirurgii urazowo-ortopedycznej, medycyny sportowej, gastroenterologii, pracownia endoskopii oraz  sala zabiegowa diagnostyczno-zabiegowa. Na nowoczesnej powierzchni uruchomiono również Centrum Ortopedii i Rehabilitacji kierowane przez dr Stanisława Szymanika, któremu Polski Komitet Olimpijski powierzył funkcję dyrektora medycznego reprezentacji Polski podczas I Zimowych Igrzysk Olimpijskich Młodzieży.

Zgodnie z przyjętą strategią firmy naszym nadrzędnym celem jest zapewnienie najwyższej jakości świadczonych usług medycznych. Odzwierciedleniem efektów naszej działalności jest rosnąca liczba zadowolonych klientów, która przekroczyła już 300 tys. pacjentów korzystających z naszych usług. Spółkę Scanmed Multimedis S.A. charakteryzuje innowacyjne podejście do tradycyjnego produktu jakim jest podstawowa opieka zdrowotna oraz nowatorski model biznesu. Od sierpnia 2011 roku jest notowana na rynku New Connect.

Scanmed Multimedis S.A.

Scanmed Multimedis prowadzi działalność od 2000 roku, jest liderem w tworzeniu wielospecjalistycznej  opieki medycznej w Polsce. Główne obszary działalności Scanmed Multimedis to ambulatoryjna opieka medyczna, diagnostyka obrazowa oraz opieka wyjazdowa. Specjalizuje się w zapewnianiu opieki medycznej, zarówno dla osób prywatnych, jak i klientów instytucjonalnych. Spółkę charakteryzuje innowacyjne podejście do tradycyjnego produktu jakim jest podstawowa opieka zdrowotna oraz nowatorski model biznesu polegający na komplementarnym wykorzystywaniu w finansowaniu świadczeń medycznych środków z NFZ  oraz środków komercyjnych. Spółka ma zdywersyfikowane i stabilne źródła przychodów, efektywny model sprzedaży oraz szybko rosnącą liczbę klientów. Scanmed Multimedis należy do grupy kontrolowanej przez Black Lion NFI.